slideslideslideslideslide

AZIJNBROUWERIJ

In een oude azijnbrouwerij - die van 1922 tot 1982 in hartje Merchtem werd uitgebaat door de familie De Pauw - vonden wij de unieke locatie voor de creatie van een loft in de letterlijke zin van het woord: hoge plafonds, grote open ruimtes en authentieke industriële elementen. Op een oppervlakte van 130m2 en een hoogte van 4m hebben wij onze creativiteit de vrije loop laten gaan. In het ontwerp was het belangrijk om een gezellige warmte toe te voegen aan de typische koele loftkenmerken. Bovendien wilden we ook elke ruimte optimaal benutten, zowel in oppervlakte als in hoogte. Om dit te bekomen, hebben we de ruimtes die een knussere uitstraling vereisen, zoals de badkamer en slaapkamer(s), opgehangen in de open ruimte aan het plafond en ommuurd door glas. Door het sluiten van de optreksystemen kan van deze ruimte dus een gezellige cocoon gemaakt worden, terwijl ze door het openen van deze systemen gemakkelijk bij de totale ruimte worden betrokken.

Door de ophanging van badkamer en slaapkamer(s), werd de ruimte onder deze vertrekken optimaal benut door de creatie van een berging, ingemaakte kasten en technische kasten. Tussen deze knussere plaatsen werd de dressing geplaatst als een koker over de gehele ruimte. Op deze manier werd ook hier weer de volledige ruimte benut met ingemaakte kasten tot 4m hoog. In het centrum van het pand lopen de keuken en de woonkamer in elkaar over. In dit gedeelte werden de originele steunpilaren en plafond behouden, aangevuld met alle mogelijke hedendaagse technische snufjes, verwerkt in een industriële look. Om echter de gezelligheid te behouden en de loft niet te clean en strak te maken, werd er over de gehele oppervlakte een donkere parket gelegd, over de gehele hoogte gordijnen gehangen en werd er gekozen voor meubels met een warm karakter. De combinatie van deze elementen geven het geheel een warmte die mooi contrasteert met de eerder koele, industriële eigenschappen van het gebouw.

Copyright © 2012 Reulens. Alle rechten voorbehouden.